Toinen jälkiruokatoive synttärisankarilla oli sitten nalleleivokset, ja mauksi valikoitui pienen pohdinnan jälkeen vadelma. Aldo toteutti nallukat hyväksi havaitulla muffinssitaikinalla, johon sitten laitettiin sekaan vain reilusti vadelmia. Aiemmasta muffinssitaikinasta poiketen tämänkertaiseen tuli banaanisosetta sillä kotona sattui olemaan muutama ylikypsä banaani jotka tuli näin hyödynnettyä. Myös päärynästä tehty sose kävisi, tai muu sopiva hedelmäsose. Sose tekee taikinasta ihanan pehmeää, ja siitä tulee myös kivasti makeutta jolloin sokeria ei tarvitse enää lisätä niin paljon. Valmiit nallet olivat sitten melkein liian suloisia syötäväksi

 

Vadelmanalleleivokset

  • 2 munaa
  • 0,5dl ruokokidesokeria
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • 2,5dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2rkl sitruunamehua
  • n.2,5dl soseutettua banaania (n.3 pehmeää banaania)
  • 1pss pakastevadelmia

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset, sekä öljy ja banaanisose vuorotellen annostellen. Lusikoi taikina voideltuun nallevuokaan, taikinasta tulee juuri sopivasti kuusi nallea (voit käyttää myös muffinssivuokaa). Ripottele jokaiseen nalleen reilusti vadelmia. Paista 200 asteessa n. 15min. Kumoa jäähtyneet nallet varovasti irti vuoasta, ja koristele ne vaikka tomusokerilla tai muulla haluamallasi tavalla.

 

Ensimmäisessä kuvassa nallen nurja puoli.

Toisessa kuvassa sitten yhteispotretti kaikista nalleista onnellisena odottamassa syöjiään