Oli vielä yksi turhan kypsä banaani jäljellä niin päätinpä tehdä sillä pienen kokeilun. Varsinaiseen reseptiin olen kaksinkertaistanut ainekset, jotta riittäisivät tavalliseen kakkuvuokaan. Tästä voi tietenkin tehdä pohjia vaikka leivoksiin tms. tai pohjan voi syödä sellaisenaan pannukakun tyyliin.

Murea banaanikakkupohja, rasvaton

  • 2 pehmeää banaania
  • 2 kananmunaa
  • 2dl kaurahiutaleita
  • n, 0,5dl ohrajauhoja
  • 2tl leivinjauhetta (voi kokeilla tehdä ilmankin kun tämä ei kuitenkaan paljoa kohoa leivinjauheellakaan)
  • ( 1rkl ruokokidesokeria)
Soseuta banaanit. Vatkaa kananmunat kulhossa vaahdoksi  (sokerin kanssa jos haluat sitä lisätä) ja vatkaa sitten sekaan banaanisose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää banaanivaahdon joukkoon varovaisesti sekoittaen. Voitele irtopohjakakkuvuoka ja paista 200 asteessa n. 20min. (Aika taas arvio) Kypsyyden näkee melko hyvin reunoista, kun ne alkavat olla ruskeat ja vetäytyvät irti vuoan seinämistä pohja alkaa olla kypsä.
Päälle, tai väliin jos tekee pari pohjaa, voi laittaa  esim. rahkamansikkasosetta. Purkillinen maitorahkaa ja pari-kolme desiä mansikoita soseutetaan sauvasekoittimella, sokeria tai makeutusainetta voi lisätä halutessaan. Maitorahkan tilalla voi käyttää valmiiksi maustettuja rahkoja, vaikkapa vaniljaa. Ja tietenkin kakku koristellaan kokonaisilla marjoilla ja annetaan olla jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

1815449.jpg