Pitsasta on varmaan yhtä monta versiota kuin on tekijöitäkin, tässä minun versioni, tai yksi niistä.
Rukiinen pitsapohja
- 2dl kuumaa vettä
- 1/2 pussia kuivahiivaa
- 1,5dl ruisjauhoja
- vehnäjauhoja muutama desi
- (ripaus suolaa)
Sekoita kuivahiiva (ja suola) ruisjauhoihin ja lisää n.42-asteinen vesi. Sekoita vehnäjauhoja vähitellen lisää joukkoon kunnes taikina alkaa olla tönäkkää eikä tartu enää kovin hanakasti sormiin. Anna kohota peitettynä 10-15 min.Kaulitse tai taputtele taikinasta pellin kokoinen levy (käytä apuna jauhoja, taikina on tarttuvaista) ja iske päälle lempitäytteesi. Paista 225 asteessa n. 10 min.
Kuvan pitsassa on pohjan päällä ensin tomaattipyree+ketsuppi+vesi-sekoitus, porsaan paistijauhelihaa, jossa 6% rasvaa sekä siivutettu tomaatti ja n. 150g 17% juustoraastetta, kevyempää tai rasvaisempaa juustoa voi käyttää ihan oman mieltymyksen mukaan. Päälle voi ripotella maun mukaan pitsamaustetta, oreganoa tms.
Kommentit