Kaupan valmiit porkkanapihvit ovat niin hyviä (mikä on harvinaista valmisruoasta puhuttaessa) että ajattelin kokeilla tehdä pihvejä itsekin. Ihan maistuvaisia näistäkin tuli, joskin aivan erilaisia kuin kaupan versiot :D

Porkkanapihvit

  • 3 porkkanaa
  • 2 kananmunaa
  • 1prk kevyttä kermaviiliä
  • 1dl vehnäleseitä
  • 1dl ruisrouhetta
  • 2rkl balsamico-viinietikkaa
  • 0,5tl suolaa
  • 0,5-1tl valkosipulijauhetta
  • 0,5tl sitruunapippuria tai valkopippuria
Sekoita leseet ja rouhe kermaviilin kanssakulhossa ja jätä odottamaan. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja lisää yhdessä muiden ainesten kanssa kermaviiliseokseen. Sekoita kunnolla. Taikina on löysähköä, halutessasi voit lisätä hieman korppujauhojakin rakennetta tukevoittamaan. Paista pannulla miedolla lämmöllä n. puolen sentin paksuisia pihvejä; paistinlastalla voi kätevästi muotoilla ja litistellä taikinan sopivaksi. Paista molempia puolia muutama minuutti kunnes pihvit ovat kauniin kullanruskeita ja pysyvät melko hyvin koossa. Liian isoja pihvejä ei kannata yrittää tehdä, ne vain hajoavat helposti käännettäessä. Tarjoa vaikkapa puolukoiden tai puolukkasoseen kera.

1914443.jpg