Samaan syssyyn muffinssien kanssa ajattelin kokeilla jotain muutakin kun kerran sotkemisessa vauhtiin pääsin :P Maustamaton jukurtti ja ananas maistuivat aika hyvälle yhdessä sellaisenaan niin testasin että saisiko niistä jonkin sorttisen torttusen päällysteen.

Ananasjukurttipiirakka

Pohja:
  • n.75-100g margariinia (ilman vaakaa heitin arviolta jonkun verran)
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 0,5dl vehnänleseitä
  • 0,5dl vehnäjauhoja
  • 1rkl ruokokidesokeria

Täyte:
  • n.1,5dl maustamatonta jukurttia
  • 1tlk ananasmurskaa
  • 1 kananmuna
  • 1tl vaniljasokeria
  • (ruokokidesokeria maun mukaan)
Nypi pohjan ainekset sekaisin ja painele pienen piirakkavuoan pohjalle, pikkaisen reunoillekin. (Halkaisija n.18cm). Esipaista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä n.25 minuuttia 200 asteessa. Tarjoa jäähtyneenä.

Tällä kertaa sitten salaman ansiosta piirakan pinta on aika valjun näköinen, tämä taas on oikeasti keltaisempi kuin kuvassa :P Mausta ei ole vielä tietoa, tässä odottelen jäähtymistä, mutta ainakin paistuessa tuoksui hyvälle. Lisäys: maku oli erittäin hyvä, piirakka katosi nopeasti. Tätä teen toistekin ja myös eri täytteillä. Mustikat ja muut marjat ainakin sopisivat hyvin tähän piirakkaan.

1991727.jpg