Lapsuudessani Italianpataa tehtiin aina kaupan valmispussukoista, mutta tällä kertaa teinkin kaiken itse alusta alkaen. Tässä eräänä päivänä huomasin kaupassa että pätkäspagetista oli vihdoin tummakin versio olemassa ja "siitä se ajatus sitten lähti". Eikä vaatinut oikeastaan yhtään enempää aikaa tai vaivaa kuin valmisversion valmistaminen, siihenkin kun pitäisi kuitenkin jauheliha paistaa.

Italianpata

  • 400g paistijauhelihaa
  • 1ps herne-maissi-paprikaa (reilumminkin voi kasviksia laittaa)
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
  • 400g paseerattua tomaattia
  • n.4dl vettä
  • 2dl tummaa pätkäspagettia
  • mausteita: jauhelihamaustetta, grillausmaustetta, yrttisuolaa tms.
Paista jauheliha silputtujen sipulien ja valkosipulin kera pannulla ja mausta oman maun mukaan sopivaksi. Laita seos sitten kattilaan ja kaada päälle paseerattu tomaatti sekä vesi. Kun seos alkaa kiehua lisää spagetti ja hetken päästä herne-maissi-paprika-pussillinen. Anna porista hiljaisella lämmöllä vähintään kunnes spagetti on kypsää, vähän pidempäänkin voi olla. Lisää vettä ja mausteita tarvittaessa. Itse laitoin herne-maissi-paprikan lisäksi vihannessekoitusta (porkkana, kukkakaali, vihreä papu) koska molempia oli pakkasessa vajaat pussilliset. Lisäksi laitoin myös hieman extra maissia sekaan. Kasviksia voikin vaihdella omien mieltymysten mukaan, tämä sekoitus ainakin oli ihan hyvää.

2026386.jpg