Hyvin heräsi tänään ruokahalu tuolla raikkaassa, joskin tuulisessa, syyssäässä kävellessä. Joten kotiin tullessa oli jo sen verran nälkä, että ruokaa piti saada nenän eteen suht nopsaan. Munakkaat ovat aina hyviä, niinpä tällä kertaa laitoin jauhelihaversion kun tuota lihaakin oli sopiva satsi pakkasessa. Kaikkien sääntöjen vastaisesti paistan munakkaani aina molemmilta puolilta, sillä nautin munani mieluummin kovina kuin löysinä :P
Tavalliseen tapaan onnistuin kääntäessä myös hajottamaan munakkaan alkutekijöihinsä joten kuvassa näkyy lähinnä epämääräistä mössöä, mutta makua se ei onneksi haittaa yhtään.

Jauhelihamunakas

  • 150g jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • hieman maitoa
  • grilli- ja/tai jauhelihamaustetta
Silppua sipuli ja paista jauhelihan kanssa pannulla, laita mausteita oman maun mukaan. Sekoita samalla kananmunat maitotilkan kanssa ja kaada sitten pannulle lihojen päälle. Töki munakasta kasaan reunoilta keskelle päin kunnes se on hyytynyt sopivaksi, kääntääkin saa vaikka oikeat kokit eivät niin taida tehdäkään. Nauti heti sopivien lisukkeiden kera.

1965553.jpg