Tein tässä yksi päivä spagetille kastiketta, johon laitoin ensimmäistä kertaa valkosipuliakin. Olin ostanut sellaisen valmispussukan noita valkosipuleita niin niitähän jäi sitten vaikka kuinka paljon muihinkin ruokiin tungettavaksi. Tässä yksi ihan onnistunut lisukeruokakokeilu. Toimisi varmasti muistakin juureksista jos niistä sattuu tykkäämään. Kuvassa näkyy myös lihakastike minkä kanssa näitä söin; tehty samantyylisesti kuin olutpata, mutta eri lihasta tällä kertaa ja ilman olutta.

Porkkana- ja perunalastut (yhden hengen annos)

  • 2 porkkanaa
  • 1 peruna
  • 1-3 valkosipulin kynttä
  • hieman rypsiöljyä
Kuori peruna ja porkkanat. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja laita uunivuokaan. Silppua tai muserra valkosipulin kynnet ja laita nekin uunivuokaan. Kaada päälle pieni loraus rypsiöljyä ja hiero öljy sekä sipulisilppu lastujen pintaan. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Jos lastuja tekee kerralla enemmän kannattanee ne levittää pellille leivinpaperin päälle että paistuvat tasaisesti. Uunivuoassakaan ei saa olla liian paksua kerrosta, ja lastuja voi välillä vähän käännelläkin.

2024019.jpg