Tänään tuli sopiva hetki tehdä pitkästä aikaa tomaattikeittoa. Tällä kertaa käytin paseerattua tomaattia, mutta tuoreistakin saa oikein hyvää jos jaksaa nähdä pikkaisen enemmän vaivaa. Joskus laitan tummaa pastaa keiton sekaan ja joskus en mitään, mutta tällä kertaa päädyin minulle melko uuteen juustotuttavuuteen eli vuohenjuustoon. Porkkana on mukana keitossa ihan siksi, että jääkaapissa oli vielä yksi pian nahistuva porkkana joten ajattelin kokeilla sopisiko se joukkoon. Hyvin sopi :) Myös tuoreet ruissämpylät sopisivat hyvin tämän keiton kanssa.

Tomaattikeitto vuohenjuustolla

  • 500g paseerattua tomaattia
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 2dl rasvatonta maitoa
  • hieman vettä
  • vuohenjuustoa pari palaa
Pilko kaikki sipulit pieneksi ja laita ne kattilaan yhdessä raastetun porkkanan kanssa. Anna pehmitä muutamia minuutteja hiljaisella lämmöllä. Kaada päälle paseerattu tomaatti, huuhtele vielä purkki tilkalla vettä ja kaada huuhteluvesi sekaan. Jätä muhimaan pienellä lämmöllä kannen alla ainakin tunniksi, hieman pidempäänkin voi olla. Hämmentele välillä. Kaada sitten sekaan maito ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Kauho annos lautaselle ja murustele päälle vuohenjuustoa.

2040405.jpg