Rohkaistuinpa sitten pitkästä aikaa kokeilemaan jotain tulisempaa maustetta. Viimeisen vuoden aikana ei ole enää tullut niin pahoja allergiaoireita ruoka-aineista, ja olen varovasti muutamia aineksia palauttanut takaisin ruokavalioon. Ravintolassa tuli sitten syötyä annos jossa oli ilmeisesti chiliä, eikä siitä seurannut mitään joten päätin kokeilla sitä kotonakin. Kyseisessä annoksessa oli myös monenlaisia papuja ja tykkäsin niistä kovasti joten päätin kokeilla käyttää papujakin aiempaa enemmän ruoanlaitossa. Tähän asti olen pääasiassa käyttänyt vain silloin tällöin valkoisia papuja, mutta jatkossa käytän muitakin, sen verran helppoja ja hyviä ovat. Chilipäätökseen vaikutti sekin, että kaupassa oli tavalliset pavut loppu, ja jäljellä oli vain kidneypapuja chilikastikkeessa. Eihän siinä sitten muu auttanut kuin urheasti testata niitä :P

Chilipapukastike riisin kera

  • 400g jauhelihaa
  • 1prk kidneypapuja chilikastikkeessa
  • 1tlk ananaspaloja
  • 1-1,5dl tummaa riisiä
  • jauhelihamaustetta

Keitä riisit paketin ohjeen mukaan. Paista sillä aikaa jauheliha ja mausta kevyesti. Lisää jauhelihan sekaan pavut chilikastikkeessa ja ananaspalat. Anna muhia hetkisen aikaa että kaikki ainekset lämpenevät. Syö kastike erillisen lisäkeriisin kera tai sekoita kaikki vaikka samaan kattilaan ja nautiskele.

 

Kuvassa on toinen versio tästä ruoasta, johon laitoin omenanpaloja ananaksen sijaan ja hyvää oli tämäkin, eli molemmat sopivat :)

1239564425_img-d41d8cd98f00b204e9800998e