Eilen oli kanan lisukkeena couscous-kirsikkatomaatti-kikherne-sekoitusta ja sitä tulikin tehtyä todella reilusti. Valmistin couscousia pakkauksen ohjeen mukaisesti muka kolmen hengen annoksen ja lopputuloksena olikin lähinnä suurperheen tarpeita vastaava määrä couscousia. Joten sitä riitti syötäväksi vielä tänäänkin ja jäipä huomisellekin satsi. Eilen tämän maustamiseen käytin chilikastiketta, tänään maustoin jauhelihan niin hyvin ettei muuta maustetta tarvittu. Korvaamaalla jauhelihan vaikkapa kidneypavuilla tai soijarouheella tästä saa helposti kasvisruoan.

 

Jauheliha-couscous kera kirsikkatomaattien

 

  • n.400g jauhelihaa
  • 1,5-2 dl couscousia
  • puoli rasiaa kirsikkatomaatteja, tai vähän reilumminkin
  • 1tlk kikherneitä
  • hieman pistaasipähkinärouhetta
  • mausteita oman mieltymyksen mukaan

Valmista couscous paketin ohjeen mukaan. Paista ja mausta jauheliha. Halkaise kirsikkatomaatit. Huuhdo kikherneet ja sekoita kaikki ainekset kattilassa. Lämmitä annos tarvittaessa mikrossa.