Tai oikeammin vanukas :P Mutta kyllä tällä ohjeella kiisselin saa, laitoin itse vain enemmän perunajauhoja kun tykkään enemmän sellaisista tönäkämmistä ja tutisevista vanukkaista kuin ihan ohuista kiisseleistä. Alkuperäinen ohje on Mimosan köksänvihosta, kiitoksia hänelle toimivasta reseptistä. Itse muokkasin reseptiä lisäämällä siihen appelsiinia.

 

Appelsiini-sitruunakiisseli

  • 0,5l vettä
  • 1 appelsiini
  • 1 sitruuna
  • 0,5dl ruokokidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 3rkl perunajauhoa

Pese appelsiini ja sitruuna hyvin ja raasta niiden kuori kattilaan. Purista sitruunasta mehu ja lisää se veden, sokerin, kananmunan ja perunajauhojen kanssa kattilaan. Sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos pulpahtaa ja nosta samantien levyltä pois. Anna kiisselin jäähtyä ja kuori ja pilko sillä aikaa appelsiini pieniksi paloiksi, sekoita se kiisselin joukkoon. Nautitaan sellaisenaan tai minkä lisukkeen kanssa kukin haluaakin :P Jos haluat kiisselin sijaan vanukasta, lisää perunajauhojen määrä 1-2rkl.