Pätkis oli yksi lapsuuden suosikkikarkeista, niin pitihän tätäkin sitten kokeilla kun niin monessa blogissa siihen törmäsin. Tein tästä vaan hieman kevennetyn version, monet leivonnaiset kun ovat minun makuuni turhan makeita. Muuten onnistui jo aika hyvin, mutta seuraavalla kerralla taidan laittaa hieman säilykepäärynää taikinan sekaan mehevyyttä antamaan, rasvaa kun on sen verran vähän tässä versiossa.

 

Pätkis-muffinssit, 12 kpl

  • 1 pussi Pätkis-paloja (tai vastaava määrä patukoita)
  • 2 kananmunaa
  • 2dl rasvatonta maitoa
  • 1,5dl vehnäjauhoja
  • 0,5dl perunajauhoa
  • 0,5dl vehnänleseitä
  • 0,5dl ruokokidesokeria
  • 0,5dl rypsiöljyä
  • 4tl tummaa kaakaojauhetta
  • 2tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Ota syrjään 12 pientä pätkispalaa ja rouhi loput pieniksi muruiksi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen maito, öljy ja kuivat aineet. Annostele muffinssipellille/-vuokiin ja paista 200 asteessa n.15min. Nämä maistuvat hyvälle myös jääkaappikylmänäkin eikä vain tuoreena.