Mietiskelin eilen mitä kummaa tehdä jauhelihasta kun pieni vaihtelu olisi paikallaan? Pienen reseptienetsiskelyn jälkeen päädyin sitten piirakkaan kun se oli nopea valmistaa ja sellaista en ollut koskaan aiemmin tehnyt. Löysin kaksi hyvältä vaikuttavaa reseptiä joista toista testaan myöhemmin kun on paremmin aikaa. Tämä mitä nyt käytin löytyi Pirkan sivuilta. Totta kai sitäkin piti vähän muutella :P Piirakkaa ei otettu ihan varauksetta vastaan, mausteita kaipaisi kuulemma lisää ja pohja oli jotenkin oudon makuinen. Seuraavalla kerralla voisikin kokeilla tehdä itse pohjan, tai sitten teen vain pitsan kun aineksetkin lähes samat ovat ja näin myös toivottiin :P Mausteita onkin sitten helppo lisätä oman maun mukaan, tähän sopisi chilikastikekin hieman tulisuutta antamaan. Pohjana käytin Kymppi-merkkistä kevyttä piirakkataikinaa.

 

Helppo jauhelihapiirakka

  • 1 paketti kevyttä piirakkataikinaa
  • 400g jauhelihaa
  • 1 törppö valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
  • 1 iso sipuli
  • 50g juustoa oman maun mukaan (kevyt emmental, koskenlaskija, sinihome tms.)
  • 1rkl vehnäjauhoja
  • pitsamaustetta ja jauhelihamaustetta oman maun mukaan
  • 0,5tl jauhettua mustapippuria
  • kirsikkatomaatteja puoli rasiaa

Kaulitse taikina ohueksi lituksi ja levitä kahteen vuokaan: yhteen isoon ja yhteen pieneen, näin pohjasta tulee sopivan ohut eikä vie liikaa huomiota täytteeltä. Laita pohjat jääkaappiin odottamaan päällisen valmistumista. Paista jauheliha ja mausta jauhelihamausteella, pitsamausteella ja mustapippurilla. Lisää sekaan tomaattimurska, murusteltu juusto, vehnäjauho sekä pieneksi silputtu sipuli. Anna hautua tovi miedolla lämmöllä. Kaada jauhelihaseos pohjien päälle ja asettele sekaan halkaistut kirsikkatomaatit. Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 30min. Nauti hieman jäähtyneenä.

 

1240471975_img-d41d8cd98f00b204e9800998e