Päätinpä eilen tehdä rahkapiirakan, koska pääsiäisenä en sellaista voinut syödä joten pyöräytin aluksi puolen litran pullataikinan, ajatuksena että jos taikinaa jää vähän yli niin lopuista voisin tehdä pikkupullia. Viimeksi olen tehnyt pullaa tosi kauan sitten, ja mietinkin onnistuukohan koko taikina ollenkaan. Varsinkin kun muutin reseptiä hieman rouhevammaksi, ajattelin sen sopivan paremmin piirakan pohjalle. Sain taikinan tehtyä ja jätin sen kohoamaan, ja sitten se vain kohosi ja kohosi :P

Otin taikinasta noin kolmasosan piirakan pohjaksi, mutta sekin oli liikaa ja piti nyhtää ylimääräistä pois. Jätin piirakkapohjan vuokaan kohoamaan siksi aikaa kun pyörittelin pullia. Ei ehtinyt edes kauaa olla kun melkein jo tursusi ulos vuoasta :D Halusin piirakkaan vain ohuet reunat, mutta nehän turposivatkin oikein megapaksuiksi, hyvä että rahkatäytettä edes mahtui koko piirakalle enää :D Taikina oli todella ihanan tuntuista, kunnolla kimmoisaa ja pehmeää eikä tarttunut kätösiin, sitä oli oikein ilo vaivata ja pyöritellä pulliksi :)

Lopusta taikinasta tein sitten siis niitä tavallisia pikkupullia, sekä kookoskorvapuusteja, kanelia kun en voi allergian takia syödä. Oikein makoisia tuli kaikista ja mahan sai ainakin tuosta pullamäärästä pullolleen :P

 

Pullataikina

  • 5dl rasvatonta maitoa
  • 1 hiivapala
  • 1tl suolaa
  • 3/4-1dl ruokokidesokeria
  • 3dl grahamjauhoja
  • 1dl vehnänleseitä
  • 7-9dl vehnäjauhoja
  • 100g rasvaa

Voiteluun munaa

Pikkupulliin pinnalle ruokokidesokeria.

Kookoskorvapuusteihin sisälle hieman rasvaa siveltynä taikinan pintaan ja 2rkl ruokokidesokeria sekä 1dl kookoshiutaleita ripoteltuna pinnalle.

Rahkapiirakkaan 1prk rahkaa, 1 kananmuna, 3tl sitruunamehua ja sokeria maun mukaan sekoitettuna.

Valmista pullataikina kuten mikä tahansa pullataikina, mutta lisää aluksi grahamjauhot ja vehnänleseet, ja vasta viimeisenä vehnäjauhoja kunnes taikina on sopivan tuntuista. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo halutunlaisia pullasia ja anna kohota lämpimässä vielä tovi. Voitele ja paista pikkupullat 225 asteessa n.10min, rahkapiirakka 200 asteessa n.20min.

 

Kuvassa pikkupullanen

1239790556_img-d41d8cd98f00b204e9800998e