Tulipa taas kokeiltua porkkanapihvien valmistusta, tällä kertaa eri reseptillä kuin aiemmin. Tässä olikin maku parempi kuin aiemmassa, mutta seuraavalla kerralla teen suosiolla pyöryköitä ja paistan ne uunissa, niin pääsen helpommalla. Näitä piti paistaa melko hitaasti ja hajosivatkin helposti kääntäessä ellei ollut todella varovainen. Seuraksi tein kermaviilikastikkeen, vaikka pelkkä kermaviili sellaisenaankin olisi maistunut ihanan raikkaalle ja hyvälle pihvien kanssa :P

 

Porkkanapihvit

  • 4 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1prk papuja (esim. valkoisia)
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunaa
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1dl vehnänleseitä
  • 0,5-1dl soijajauhoa
  • suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja soseuta papujen kanssa yhdessä sauvasekoittimella. Lisää sekaan hienoksi silputut sipulit, kananmunat ja kuivat aineet. Mausta oman maun mukaan suolalla ja muilla mausteilla, itse en kaivannut mitään muuta kuin lorauksen soijakastiketta. Valkosipuli antaa jo mukavasti makua muutenkin. Taputtele taikinasta pieniä pihvejä ja paista miedohkolla lämmöllä muutama minuutti per puoli.

 

Kermaviilikastike

  • 1prk kevyttä kermaviiliä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2-3tl viinietikkaa
  • 1-2tl sinappia

Sekoita kaikki muut ainekset kermaviiliin ja anna maustua hetkisen aikaa jääkaapissa

 

1238859176_img-d41d8cd98f00b204e9800998e