Alkupalaksi ennen jauhelihapiirakkaa tein täytettyjä tomaatteja joiden ohjeen otin pienestä ja ihanasta Tapas-keittokirjasta. Käytännössä tosin nämä alkupalat tuli syötyä siinä piirakan hotkimisen ohessa :P Nämä oli nopea ja helppo tehdä, mausteita vaan olisi pitänyt laittaa hieman reilummalla kädellä, mutta muuten onnistuivat hyvin

 

Täytetyt tomaatit

  • 4 isoa tomaattia
  • 4 kananmunaa
  • 4rkl juustoraastetta
  • sitruunapippuria (tai suolaa ja pippuria)

Leikkaa tomaateista hattu pois ja koverra tyhjäksi, varo rikkomasta tomaatin pohjaa tai seinämiä. Laita valumaan vartiksi reikä alaspäin lautaselle ja nosta sitten tomaatit vierekkäin uunivuokaan. Ripottele sisälle sitruunapippuria. Riko kananmunat varovasti tomaattien sisälle. Mikäli tomaatit ovat pieniä kannattaa varata ylimääräinen tomaatti mihin voi kaataa osan valkuiaisista. Muuten valkuaiset tulvivat yli laitojen niin kuin minulla kävi :P. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 180 asteessa n.20min tai kunnes kananmuna on hyytynyt kunnolla. Tarjoile kuumana mutta älä polta suutasi kuumalla tomaatilla.

 

1240472194_img-d41d8cd98f00b204e9800998e