Keskiviikkona oli aprillipäivän lisäksi tärkeän henkilön syntymypäivä, ja synttärisankarin toiveen mukaan tein ensimmäistä kertaa eläessäni juustokakkua. Ohjeen nappasin täältä, ja sivuilta näytti löytyvän monta muutakin hyvää, kokeilemisen arvoista ohjetta. Vaihdoin vain mangon vadelmaan, muuten noudatin alkuperäistä ohjetta aika hyvin. Kakusta tuli hieman hassu, maku oli aivan loistava mutta oikeastaan vain päällikerros onnistui niin kuin piti. Pohja ei pysynyt juuri yhtään kasassa vaikka tein sen ohjeen mukaan, keskikerros taas jäi tosi ohueksi eikä hyytynyt kovin tönäkäksi vaan jäi hyvin pehmeäksi. Vuokani taisi olla liian iso joten seuraavalla kerralla teen kakun pienempään vuokaan ja vähennän keksin määrää pohjassa, lisäksi taidan laittaa yhden liivatteen enemmän täytteeseen että siitä tulisi kunnolla tutisevaa :P Sokerin määrää voisi myös vieläkin vähentää, sillä tuo ruokokidesokeri tuntuu olevan paljon makuisampaa kuin tavallinen. Tässä kuitenkin ohje millä tällä kertaa tein kakkusen. Ja vaikka siis paljon aion muutoksia tehdä, niin ehdottomasti tulen tekemään tätä uudelleen, niin helppoa valmistus oli ja niin hyvää oli lopputulos, nam :D

 

Vadelmajuustokakku

  • 200g digestivekeksejä
  • 75g rasvaa
  • 4 liivatelehteä
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia 5%
  • 2rkl kiehuvaa vettä
  • 1dl ruokokidesokeria
  • 3tl vaniljasokeria
  • 3rkl sitruunamehua
  • 2dl kuohukermaa
  • n.2dl vadelmia soseutettuna
  • 2 liivatetta
  • 2rkl kiehuvaa vettä

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää vadelmasose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

 

1238858040_img-d41d8cd98f00b204e9800998e