Tähän ohjeeseen törmäsin ihan sattumalta Maku-lehden sivuilla, ja aivan loistavaksi löydöksi se osoittautuikin :) Näitä tulee varmasti tehtyä uudestaankin, niin ihanan rapsakoita ja maistuvaisia olivat. Näistä ei tule sellaisia pehmeitä makoisia keksejä niin kuin monista muista resepteistä, vaan nimenomaan rapeita, murenevia ja rouskuvia korpuntapaisia, eli juuri sellaisia mistä pidän :D Valmistuskin on nopeaa ja helppoa, ainakin jos on ihanainen laite millä rouhia suklaa ja pähkinät. Vain paistaminen vie sitten aikaa.

 

Suklaa-pähkinäkorput

  • 3dl grahamjauhoja
  • 1dl vehnänleseitä
  • 1tl leivinjauhetta
  • 0,5dl ruokokidesokeria
  • 30g rasvaa
  • 2 kananmunaa
  • 70g tummaa suklaata
  • 100g pistaasipähkinöitä

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää joukkoon pehmeä voi ja munat. Rouhi suklaa ja pähkinät pieneksi ja sekoita ne taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele siitä leivinpaperille litteitä tankoja. Paista tankoja 175 asteessa puolisen tuntia. Nosta tangot uunista hetkeksi pois ja alenna uunin lämpötila 150 asteeseen. Leikkaa tangoista sentin, parin viipaleita ja paista niitä vielä toinen puolisen tuntia 150 asteessa.

1241195915_img-d41d8cd98f00b204e9800998e