Tulipa ostettua reilusti niitä euron kilo/pussi/rasia -hedelmiä niin niistä riittää vaikka mihin, kuten tähän leipään jonka tein eilen. Tein aprikooseista sosetta pakastettavaksi ja kaikki ei mahtunut rasiaan joten päätin leipoa lopusta soseesta jotakin. Ensin mietin muffinsseja mutta päädyin sitten kokeilemaan vaihteeksi leipää. Leivästä tulikin mukavan pehmeä soseen ansiosta, ja muutkin hedelmäsoseet sopinevat tähän hyvin. Pinnasta tuli myös ihanan rapea ja leipä maistuu erityisen hyvältä aamupalajuuston tai vaahterasiirapin kera.

 

Aprikoosivuokaleipä

 

  • 3 dl aprikoosisosetta (tai omenaa, päärynää jne.)
  • 3dl vettä
  • 4dl kaurahiutaleita
  • 2dl vehnäleseitä
  • muutama desi vehnäjauhoja (en mitannut, lisäsin vain kunnes taikina oli sopivan tuntuista eli ei liian tömäkkää mutta kuitenkin kiinteää)
  • 0,5dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1rkl ruokokidesokeria
  • 1pss kuivahiivaa

Sekoita pari desiä vehnäjauhoja kuivahiivan, sokerin ja vehnäleseiden kera, lisää kuuma vesi. Laita sekaan sose ja kaurahiutaleet, lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa kunnes taikina alkaa olla sopivaa, kaada öljy sekaan loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota 20-30min. liinan alla lämpimässä. Voitele suorakaiteen mallinen uunivuoka öljyllä ja kaada taikina siihen, voit ensin vähän vielä käsin vaivata taikinaa. Anna kohota liinan alla tovi, paista sitten 200 asteessa n.45 min., tai kunnes leipä on kypsä.

1250675205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250675130_img-d41d8cd98f00b204e9800998e