Tästä tuli sitten nannaa Kieli ulkona Eikä tämä ole sitten mitään dieettiruokaa myöskään Nauru

Älä anna kuvan hämätä, tämä on paljon parempaa kuin miltä minun onnettomassa kuvassa näyttää. Tein kaksinkertaisen annoksen, joten puolet taikinasta laitoin leipävuokaan ja puolet muffinssivuokiin ja pikkaisen kun jäi taas muffinssivuoista yli niin loput meni minileivosvuokiin, ja sellainen on taas kuvassakin. Muutkin pähkinät kuin maapähkinät voisivat sopia tähän, mutta näinkin maistui erittäin hyvälle kun äsken ensimmäisen muffinssin testimaistoin Kieli ulkona

Ja on vielä todella helppoa tehdäkin

 

Pähkinäinen banaanileipä

 

  • 3 pehmeää banaania
  • 2dl rasvatonta piimää
  • 2 kananmunaa
  • 2dl maapähkinöitä
  • 1,5dl vehnäleseitä
  • 1,5dl vehnäjauhoja
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 0,5dl ruokokidesokeria (vähempikin voisi riittää, koska banaanit ovat jo niin makeita)
  • 0,5dl kylmäpuristettua oliiviöljyä + loraus paahtamiseen
  • 1,5tl leivinjauhetta
  • 1tl ruokasoodaa
  • 0,5tl suolaa

Rouhi pähkinät pienemmiksi ja paahda tilkassa oliiviöljyä kuumalla pannulla muutama minuutti, ripottele päälle suola. Muussaa banaanit soseeksi, lisää sekaan piimä, öljy ja kananmunat, sekoita tasaiseksi. Kaada sekaan pähkinät. Sekoita kaikki kuivat aineet toisessa astiassa keskenään ja kaada sitten banaanimössön sekaan. Sekoittele taas tasaiseksi. Kaada taikina suorakaiteen malliseen leipävuokaan tai annostele muffinssivuokiin. Paista muffinsseja 200 asteessa n.15min tai leipää 175 asteessa 30-45min. tai kunnes leipä on kypsää.

1250769759_img-d41d8cd98f00b204e9800998e