Tulipa taas pitkästä aikaa kokeiltua jotain uutta, vanhoja tuttuja ruokia en viitsi tänne blogiin aina uudestaan laittaa vaan koitan kerätä pelkästään uusia hyviä reseptejä. Äidin luona tässä viikonloppuna käydessä poimin hieman vadelmia mukaani, ja nyt kokeilin sitten leipoa niistä jotakin hyvää. Jonkin aikaa jahkailin piirakan ja muffinssien välillä, ja lopulta päädyin muffinsseihin. Piirakkaa voin tehdä sitten jos pääsen vielä mustikoita poimimaan tässä lähiaikoina. Koska kotoa löytyi vielä pari hyvin kypsää banaania päätin käyttää nekin samalla kertaa. Kermaviilipurkki myös vaati päästä jääkaapista taikinaan, joten jätin maidon mitä yleensä muffinsseissa käytän pois ja laitoin kermaviilin sen tilalle. Oikein mukavan pehmoisen mutta silti vadelman kirpeän makuisia tuli näistä muffinsseista. Ohjeesta riittää ehkä n.16 muffinssiin, itsellä tuli 12 kappaleen muffinssivuoka täyteen niin laitoin lopun taikinan sitten minipiirakkavuokiin, joista yksi sitten kuvassa.

 

Vadelma-banaanimuffinssit

 

  • 2 kananmunaa
  • 2 pientä tai 1 iso pehmeä banaani
  • 1prk kevyttä kermaviiliä
  • 0,75dl ruokokidesokeria
  • 0,75dl öljyä
  • 1,5-2dl vehnäjauhoja
  • 1dl vehnäleseitä
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • reilusti vadelmia

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää öljy tämän jälkeen myös varovasti mutta hyvin sekoittaen. Muussaa banaani ja sekoita kermaviiliin, lisää tämä seos sitten vuorostaan taikinaan. Laita muffinssivuokien pohjalle vadelmia niin että pohja peittyy. Lusikoi taikinaa päälle ja ripota sitten vielä päällimmäiseksi hieman vadelmia. Paista 200 asteessa 15-20min.

 

1249308217_img-d41d8cd98f00b204e9800998e