Teeleipiä on aina kiva tehdä kun valmistuvat niin nopeasti. Tänään tein lounaalle hieman lämpimäisiä kun alkoi tämä syyssää jo paleltamaan. Kokeilin tällä kertaa mantelista versiota kun en halunnut mitään liian makeaa vaan jotain ruokaisampaa.

 

Manteliteeleivät

 

  • 2dl grahamjauhoja
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1dl vehnänleseitä
  • 1dl mantelijauhetta
  • 2dl rasvatonta maitoa
  • 2rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 2rkl hunajaa tai siirappia
  • 2tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää hunaja, öljy ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele pellille leivinpaperin päälle taikinasta isoja litteitä pyörylöitä. Tästä taikinamäärästä tulee kolme kappaletta isoja, tai useampi pienempi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti vaikka teen kanssa viileän syyspäivän piristykseksi