Teinpä eilen itselleni pienen puolukkapiirakan elokuvasyömiseksi, kun aiemmin viikolla olin onnistunut hieman puolukoita poimimaan. Paljon niitä näytti tulevan, mutta suurin osa ei ollut vielä kypsiä. Ohje on taas samantyylinen kuin mustikka- ja ananaspiirakoissa, ja hyvää tuli. Koska kotona ei muuta rasvaa ollut kokeilin tällä kertaa laittaa pohjaan oliiviöljyä ja hyvin sekin toimi.

 

Puolukkapiirakka (pieni)

 

  • 0,75dl kaurahiutaleita
  • 0,75dl vehnänleseitä
  • 0,5dl grahamjauhoja
  • 0,5dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1rkl ruokokidesokeria

Täyte

  • 1prk kevyttä kermaviiliä
  • loraus rasvatonta piimää
  • 1 kananmuna
  • 1tl vaniljasokeria
  • ruokokidesokeria maun mukaan
  • reilusti puolukoita

Sekoita pohjan ainekset ja painele pohja pieneen vuokaan (n.18-20cm halkaisija). Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle oikein reilusti puolukoita, paista vielä puolisen tuntia ja tarjoa jäähtyneenä.