Tulipa sitten viikonloppuna pitkästä aikaa kokeiltua hieman erilaista reseptiä, ja tämä päätyi heti suosikkilistalle. Muffinsseista tuli todella pehmoisia ja maku on sellainen, että sopii hyvin yhteen monien eri täyteainesten kanssa, joten näistä on helppo soveltaa sitten aina tilanteeseen sopivat. Marjatkin sopivat loistavasti tämän taikinan kanssa, ja vadelmat ovat ensimmäisenä kokeiltavien listalla. Kirpeämmän ystäville myös puolukat sopivat näihin muffinsseihin, ja makeamman ystävät voivat laittaa sekaan vaikkapa valkoista suklaata. Taikina itsessään ei ole kovin makeaa, niin ei vie lisukkeilta liikaa huomiota.

 

Nektariinimuffinssit, 12 kpl

 

  • 2 munaa
  • 0,5-1dl ruokokidesokeria (oman maun ja täyteaineksen makeuden mukaan)
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • 2,5dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2rkl sitruunamehua
  • n.2,5dl nektariinisosetta
  • Oman maun mukaan sekaan vaikkapa vadelmia/puolukoita/mustikoita/suklaata/karkkeja/tms.

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset, sekä öljy ja nektariinisose vuorotellen annostellen. Lusikoi taikina muffinssipellille vuokiin, taikinasta tulee juuri sopivasti 12kpl. Lisää sekaan oman maun mukaiset täytteet joko suoraan taikinaan tai vuokiin ennen taikinaa/taikinan "väliin". Paista 200 asteessa n. 15min.