Uusi yritys, kirjoitin tämän jo kerran valmiiksi ja kun klikkasin "tallenna ja julkaise" niin koko teksti kera kuvan katosi bittiavaruuteen, mitään ei ilmestynyt blogiin

 

Perjantai-illan kunniaksi Aldo päätti leipoa jotain hyvää pienillä tahmaisilla tassuillaan, jotka olivat leipomisen jälkeen vielä tahmaisemmat

Kanssasyöjä ehdotti mokkapaloja, joten niitähän oli toki sitten tehtävä

 

Koskapa tomusokeria ei ollut kaapissa kovin paljoa jäljellä, lisäsin kuorrutteeseen suklaata ja siitä tulikin todella nannaa

Lisäksi testasin maustamiseen Nescafén Café Vanilla -valmiskahvijauhetta, sillä sitä löytyi paketillinen kaapin nurkasta vaikka tuollaisia ei täällä tule juotua. Johtunee alligaattorin hieman yli-innokkaasta äidistä, joka aina tuo kaikenlaisia ruokia testailtavaksi

Koska kahvijauheessa on melko paljon sokeria, ei pohjaan tarvitse sitä enää niin paljoa laittaa kuin mokkapaloihin yleensä. Kahvijauheen voi toki korvata tavallisella vahvalla kahvilla (jos pohjaankin laittaa enemmän niin maidon määrää kannattaa hieman vähentää).

Sekä Aldo että testimaistaja tykkäsivät tästä mokkapalaversiosta oikein paljon, joten jatkossakin tulee tämän ohjeen mukaan tehtyä varmasti leipomuksia. Pohjasta tuli ihanan mehevä ja tarpeeksi paksu, kun pelti oli tarpeeksi pieni (iso lasagnevuokakin voisi sopia tähän tarkoitukseen), normaalilla pellillä pohjasta taitaisi tulla aika ohut.

 

Kahviset mokkapalat

 

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 1,5dl ruokokidesokeria
  • 4dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 3 pussia Nescafén Café Vanilla -kahvijauhetta
  • 0,5dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1,5dl rasvatonta maitoa
  • n.0,5dl kahvijauhepusseista tehtyä kahvia

Kuorrutus

  • 2-3dl tomusokeria (oman maun ja sopivan koostumuksen mukaan)
  • 3 pussia kahvijauhetta
  • 1dl kiehuvaa vettä
  • n.0,5dl kahdesta edellisestä aineksesta tehtyä kahvia
  • 2-3rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 50g 70% tummaa suklaata

Keitä desi vettä ja lisää siihen 3 pussia kahvijauhetta. Laita kahvi hetkeksi sivuun odottamaan. Vatkaa pohjan sokeri ja munat kunnolla vaahdoksi, ja lisää sitten sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet (3 pussia kahvijauhetta tulee kuiviin mukaan) vuorotellen maidon, kahvin ja öljyn kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle pienelle pellille ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Nosta pöydälle jäähtymään ja sekoita sillä aikaa kuorrute.

 

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja lisää sekaan n. 0,5dl kahvijuomaa, kookosöljy sekä tomusokeri. Sekoita kunnes kuorrute on sileää ja levitä se sitten hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle nonparelleja/tomusokeria/kookoshiutaleita/mitä vaan haluat. Nosta jääkaappiin jähmettymään ja paloittele sen jälkeen.