Se oli pitsapäivä tänään, nam.

Olen jo aiemminkin kirjoitellut yhden pitsapohjaohjeen tänne, mutta tässä ihan muistin virkistämiseksi päivitetty versio aiemmasta

Tällaista ruispitsapohjaa voin suositella, on todella hyvää ja pohjasta tulee ihanan rapsakka. Meillä ei nimittäin tykätä paksuista ja pehmeistä pitsapohjista, vaan sen pitää olla ohutta ja rapeaa

Täytteeksi pitsaan valikoitui tällä kertaa 400g kevyttä jauhelihaa jauhelihamausteella maustettuna, kolme tomaattia siivutettuna ja purkillinen ananasta paloiteltuna. Juustoa meni noin 150g ja sekin oli pikkaisen kevyempää kuin normi juusto.

Taikinasta jäi jopa pieni nöttönen yli sillä tein pohjasta todella ohuen, joten tämä määrä riittää hyvin isoon peltiin,

 

Rukiinen pitsapohja

  • 2dl kuumaa vettä
  • 2dl ruisjauhoja
  • n.3dl vehnäjauhoja (+kaulimiseen hieman)
  • 1dl vehnänleseitä
  • 0,5 pussia kuivahiivaa

Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin ja vehnänleseisiin. Kaada päälle kuuma vesi ja ala sekoittaa. Lisää vähitellen vehnäjauhoja kunnes taikina on sopivan kiinteää. Jätä liinan alle odottamaan kun valmistat täytteet ja raastat juuston. Kaulitse sitten taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi eli aivan ohueksi. Koska taikinassa on paljon ruista, on se tavallista tarttuvaisempaa ja kaulitsimisen apuna kannattaakin käyttää vehnäjauhoja. Levitä päälle tomaattisose ja muut täytteet. Paista noin 10-15min uunista riippuen 225 asteessa.

 

Tomaattisose pitsapohjan päälle

  • 1prk tomaattipyrettä (se minipurkki)
  • reilu loraus ketsuppia
  • vettä sen verran että koostumus on sopivan notkeaa