Aldon  kokkauksien uhri on toivonut jo jonkin aikaa herkutteluhetkiin suklaista juustokakkua joten nyt kun oli vielä vieraitakin tulossa pieni alligaattori päätti yrittää sellaisen valmistusta.

Ohjeeksi valikoitui Maku-lehden sivuilta löytyvä erinomaisen herkulliselta vaikuttavava resepti, joka myös osoittautui sitten ensivaikutelman arvoiseksi, kakku maistui kaikille

 

Tätä kakkkua tulee jatkossakin tehtyä, ja seuraavaksi on tarkoitus kokeilla suklaarouhetta siinä mössön seassa sillä se voisi sopia tuohon aika loistavasti. Lisäksi aion vaihtaa suklaan mitä käytin. Kaupassa ei ollut lempileivontasuklaatani, ja hurjien pakkasten takia ei huvittanut polkea pitkää matkaa hakemaan sitä muualta, niin käytin sitten 70% -suklaata tällä kertaa, mutta ensi kerralla aion siis laittaa siihen 86%-suklaata joka on mielestäni pehmeämmän makuista kuin tämänkertainen suklaa. Tuota tummempaa suklaata laitan sitten vain 100g kun on kerran jo noin tujua Ja jostain hyvästä suklaasta sitten vielä ne suklaarouheet siihen sekaan. Pohja on aika kova jääkaappikylmänä, sillä käytin sen teossa kookosöljyä kun ei voita eikä margariinia ollut kaapissa, ja se jähmettyy ihan kunnolla. Huoneenlämmössä hetken oltuaan pehmenee. Maun puolesta tuo kookosöljy sopii pohjaan oikein hyvin, se ainakin tuli nyt testattua

Kuva on hieman epäselvä ja vähemmän kaunis, sillä se on napattu kauheassa kiireessä kesken herkuttelun ennen kuin koko kakku katoaisi ilman mitään todisteita sen olemassaolosta

 

Pohja

  • n.13-15 kpl Digestive-keksejä
  • Muutama ruokalusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä (sen verran että pohjan koostumus on sopiva)

 

Täyte

  • n.130g 70%-suklaata tai 100g 86%-suklaata
  • 1 paketti eli 200g Philadelphian 5%-tuorejuustoa
  • 4 liivatelehteä
  • reilu desi ruokokidesokeria
  • 2tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
  • 2dl kuohukermaa
  • 2rkl kiehuvaa vettä
  • koristeluun päälle mantelirouhetta

Pane leivinpaperi irtopohjavuokaan, ja taputtele siihen päälle murskatuista kekseistä sekä kookosöljystä sekoitettu pohja. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, ja vatkaa sillä aikaa yhdessä kulhossa kerma, toisessa puolet sokerista valkuaisten kera ja sekoita kolmannessa kulhossa tuorejuusto keltuaisten, vaniljasokerin ja loppujen ruokokidesokerien kanssa. Sulata myös suklaa vaikkapa mikrossa. Sekoita kaikki vaahdot tuorejuustomössön kanssa ja sekoita sinne myös suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, ja liuota ne kuumassa vesitilkassa. Kaada liivatelitku koko ajan sekoittaen mössön sekaan ja kaada sen jälkeen mössö vuokaan pohjan päälle, tasoita. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Koristele sitten mantelirouheella.