Aldonpa teki yllättäen mieli yhtä kouluaikojen lempiruokaa, nimittäin Lindströmin pihvejä, joten kaupasta tarttui mukaan punajuuripurkki ja jauhelihaa. Tosin epähuomiossa ostoskoriin tuli siivutettuja eikä kokonaisia punajuuria, joten punajuuri jäi pihveissä aika isoiksi palasiksi kun ei niitä paloja oikein raastettuakaan saanut

Mutta hyvää tuli silti. Pihvit hajoilivat hieman paistaessa, joten ensi kerralla ehkä hieman vähennän nesteen määrää.

 

Lindströmin pihvit

  • 400g vähärasvaista jauhelihaa
  • 3dl punajuuren paloja pieneksi silputtuna
  • 1dl nestettä punajuuripurkista (ensi kerralla laitan vain 0,5dl)
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • loraus ketsuppia
  • loraus soijakastiketta

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Taputtele taikinasta noin pienen kämmenen kokoisia ja sentin paksuisia pihvejä ja paista miedohkolla lämmöllä pannulla molemmin puolin kunnes pihvit ovat kypsiä. Syö sopivan lisukkeen kera