Tässäpä jotain nannaa jota kannattaa ehdottomasti kokeilla 

Bongasin tämän resepti jo aikoja sitten täältä, mutta vasta nyt tuli sopiva tilaisuus kokeilla sitä. Valmistaminen oli helppoa ja maku aivan loistava. Reseptiä piti vähän muokata, sillä minulla ei ollut niin paljoa mustikoita kuin alkuperäissä ohjeessa. Vaikka teinkin hieman pienemmän taikinan, niin silti sitä riitti ihan isoon piirakkavuokaan ja täytettäkin oli tarpeeksi. Vähäisempi sokerin määräkin mustikoissa riitti vallan mainiosti makeuttamaan sekä kiinteyttämään täytteen, varmuuden vuoksi laitoin toisenkin ruokalusikallisen perunajauhoa ettei täyte jäisi liian löysäksi. Kanelille pahasti allergisena vaihdoin alkuperäisen ohjeen kanelisokerin vaniljasokeriksi.

 

Rukiinen mustikkapiirakka

  • 2 pussia pakastemustikoita (6-7dl)
  • 1dl hillosokeria
  • 2rkl perunajauhoa

 

  • 100g margariinia
  • 1dl ruisjauhoja
  • 2dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 0,75dl ruokokidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1tl leivinjauhetta

Laita mustikat kattilaan hillosokerin ja perunajauhojen kera ja kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Laita samalla margariini kulhoon pehmentymään. Kun täyte on valmis, jätä se jäähtymään ja jatka pohjan valmistusta. Sekoita margariiniin ensin sokeri, sitten keskenään sekoitut muut kuivat aineet ja kananmuna. Sekoittele tasaiseksi. Laita jääkaappiin noin vartiksi ja pistä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota sitten taikinasta 2/3 palanen ja taputtele se piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Kaulitse lopputaikinasta kansi leivinpaperin päällä. Kaada mustikkatäyte pohjan päälle, ja aseta sitten kansi päälle reunoista yhteen tiivistäen. Kannesta tulee melko ohut, joten helpoiten sen saa piirakan päälle suoraan leivinpaperin avulla kääntämällä, ja sitten vain irrottaa varovasti paperin kun kansi on kumottu vuokaan. Pistele kanteen haarukalla reikiä ja paista puolisen tuntia keskitasolla 200 asteessa. Anna jäähtyä ja nauti