Aldopa surffaili tässä yhtenä päivänä netissä, ja törmäsi sattumalta oikein makoisalta vaikuttavaan leipäreseptiin, joten sitä oli kokeiltava heti ensimmäisen tilaisuuden tullen. Kyseessä on Pirkan sivuilla oleva valkosipulinen leipä, ja reseptiin tuli vain pieniä muutoksia.

Tätä leipää Aldo suosittelee kaikille makoisan leivän ystäville, siitä tuli ihanan pehmeää sisältä, rapsakkaa pinnalta, eikä ollut yhtään liian valkosipulinen vaikka valkosipulin määrä olikin kaksinkertainen alkuperäiseen verrattuna. Lisäksi taikina turposi hetkessä melkein nelinkertaiseksi ja kulhosta ulos, joten leipää tuli lähes täysi pellillinen ohjeessa mainitun ympyräisen leivän sijaan

Koskapa Aldo ei voi allergioidensa takia ihan kaikkia mausteita käyttää, päätti hän varmuuden vuoksi olla ostamatta alkuperäisen ohjeen mausteseosta ja laittoi tilalle basilikaa. Kuten kuvasta näkyy, tätä maustetta on vain osassa leipää, sillä etukäteen ei ollut mitään tietoa maun sopivuudesta leivän syöjien suihin

Nyt leipää maistelleena voin sanoa, että basilika sopii oikein hyvin tähän reseptiin

 

Valkosipulileipä

  • 50g hiivaa
  • 5dl vettä
  • 2rkl hunajaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • vajaa tl yrttisuolaa (A.Vogelin Herbamare original)
  • n.11dl hiivaleipäjauhoja
  • 1dl vehnänleseitä
  • 0,5dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Pinnalle:

  • oliiviöljyä voiteluun
  • basilikaa (ja/tai yrttisuolaa)

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, hienonnetut valkosipulinkynnet ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja viimeisenä öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla peitettynä kaksin-kolminkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois. Taputtele taikina pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla vielä noin kymmenen minuuttia, voitele sitten leipä oliiviöljyllä ja painele sormella koloja sen pintaan. Ripottele pinnalle yrttisuolaa (vain hieman) ja basilikaa. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20-25 minuuttia.