Kun Aldo oli vielä vasta pieni alligaattorinpoikanen, tehtiin hänen kotopesässään usein makoista pasteijaa herkkupalaksi. Se maistui niin kuumana kuin jääkaappikylmänäkin ja oli vielä niin helppo tehdä että pieni Aldokin kykeni siihen.

Nyt nostalgia iski sitten jo isoksi kasvaneeseen Aldoon, ja hän päätti pitkästä aikaa väsätä tällaisen pasteijan. Sana on yksikössä tarkoituksella, koskapa kyseinen pasteija on yhteinäinen pellinkokoinen kimpale

Toki ihan samalla ohjeella voisi väsätä pieniä yksittäisiä pasteijoita, mutta näin homma hoituu helpommalla ja huomattavasti nopeammin

Valmiista jättipasteijasta voi sitten leikata sopivan kokoisia paloja kukin makunsa mukaan. Ihan terveysruokaahan tämä ei ole tuon taikinan takia, vaikkakin täyte sentään on ihan terveelliseksi laskettavaa, mutta saa sitä välillä vähän herkutellakin

 

Jauhelihapasteija

  • 1pkt lehtitaikinaa (sellainen missä on yksi iso levy monen pienen sijasta)
  • 1,5dl jasmiiniriisiä (keittämätöntä)
  • 400g paistijauhelihaa
  • 4-5 kananmunaa täytteeseen
  • 1 kananmuna voiteluun
  • jauhelihamaustetta
  • soijakastiketta

Ota taikina hyvissä ajoin sulamaan pakkasesta. Kun taikina on melkein sulaa, paista jauheliha ja mausta jauhelihamausteella. Keitä samalla riisit pakkauksen ohjeen mukaan ja keitä kananmunat ihan koviksi. Sekoita jauheliha ja riisi keskenään kulhossa. Murskaa kananmunat pieniksi hitusiksi ja sekoita kulhoon muiden ainesten joukkoon. Mausta seos soijakastikkeella. Leikkaa avattu taikina keskeltä kahtia ja kaulitse puoliskot pellin kokoiseksi. Laita toinen taikinalevy leivinpaperille pellille ja levitä täyte tasaisesti päälle, jätä reunoihin hieman tyhjää. Nosta toinen levy tarvittaessa leivinpaperin avulla pohjan ja täytteen päälle ja painele reunoista tiiviisti kiinni. Voitele kananmunalla ja töki haarukalla muutamia reikiä sinne tänne. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa uunista oton jälkeen sopivan kokoisiksi palasiksi ja anna hieman jäähtyä, sillä täyte on niin kuumaa että suu palaa helposti (kokemusta on )

 

Lehtitaikinapaketin mukaan siitä tulisi vain yksi pellin kokoinen levy, mutta se riittää ihan hyvin kahteen kun varovasti ja tasaisesti kaulitsee. Näin ei tule liian paksua taikinakuorta vaan sopivan kevyt ja rapea.