Ai että oli hyvää, suorastaan nannaa

Ainakin juuri äsken uunilämpiminä nämä sämpyläiset olivat todella herkullisia, joten eivät ne kai pahaksi muutu jäähtyessäänkään

Iltapalaksi teki mieli täytettyjä sämpylöitä, joten tokihan ne sämpylät piti sitten ensin leipoa (ja koemaistaa samantien )

 

Kaurasämpylät

  • 2dl kaurahiutaleita
  • 2dl kauraleseitä
  • 5dl lämmintä vettä
  • 1dl seesaminsiemeniä
  • 6-8dl vehnäjauhoja
  • 0,5dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 2rkl hunajaa
  • 1pussi kuivahiivaa
  • 1tl suolaa
  • hieman öljyä voiteluun ja pikkaisen seesaminsiemeniä pinnalle ripoteltavaksi

Sekoita kulhossa hiutaleet, leseet, seesaminsiemenet, pari desiä vehnäjauhoja, suola ja kuivahiiva. Kaada päälle 42-asteinen vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon hunaja ja loput vehnäjauhot vähitellen kädellä vaivaten kunnes taikinan koostumus on sopiva. Lisää aivan lopussa öljy ja vaivaa taikinan sekaan. Anna kohota reilusti lämpimässä paikassa (15-30min). Leivo taikinasta 15 suurinpiirtein suorakaiteen muotoista palaa pellille leivinpaperin päälle. Kohota uudestaan liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin vartti ja voitele sitten sämpylät öljyllä sekä ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia eli kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Syö heti tuoreeltaan sellaisenaan tai täytä vaikka tomaateilla ja keitetyillä kananmunilla