Näin kesän alussa on totta kai aina tehtävä jotain raparperista, ja kiisseli onkin ollut jo pitkään Aldon suosikkeja raparperiruuista, vaikka joku mehevä piirakkakin toki maistuu

Tällä kertaa siis kuitenkin kiisseliä, sillä se on niin helppo ja nopea valmistaa että kiireisempänäkin päivänä se onnistuu.

Ihan tarkkaan ei aineksia tullut mittailtua, mutta netistä löytyy googlettamalla ohjeita pilvin pimein jos haluaa erilaisia versioita vertailla ja itselleen sopivimman etsiä.

Tämä kiisseli onnistui kyllä aivan loistavasti, maku ja koostumus on juuri alligaattorin suuhun sopiva

 

Raparperikiisseli

  • 500g raparperia
  • n.4 -5 rkl perunajauhoa
  • vettä
  • 0,5-1dl ruokokidesokeria.
  • maustamatonta jogurttia (tai vaniljajogurttia)

Pilko raparperit pieneksi ja laita kattilaan. Kaada päälle vettä sen verran että palaset juuri peittyvät, lisää puoli desiä sokeria tässä vaiheessa. Keitä 10-20min. kunnes kaikki palaset ovat ihan pehmeitä ja hajonneita. Sekoita sitten perunajuhot tilkkaan kylmää vettä (niin että seoksesta tulee juoksevaa) ja kaada seosta koko ajan sekoittaen kiisselin joukkoon. Samalla voit tarkkailla kiisselin koostumusta, koko perunajauhoseosta ei tarvitse välttämättä laittaa jos tykkää löysemmästä kiisselistä. Maista kuumaa kiisseliä varovasti, ja lisää sokeria jos haluat. Anna jäähtyä ja syö maustamattoman jogurtin kera.