Aldopa päätti kerrankin kokeilla keksien leipomista, tavoitteena ohuet ja rapeat keksit. Lopputuloksena muhkeat ja pehmeät keksit, mutta eipä se haittaa kun maku on aivan mahtava

Suklainen ja täyteläinen, juuri sellainen kuin olla pitääkin. Eivätkä tassut edes menneet tahmaisiksi tai otsa hikiseksi näitä tehdessä, sillä niin näppärästi ja nopeasti ne valmistuivat

Suklaa kannattaa laittaa varsinkin kesällä toviksi jääkaappiin ennen rouhimista niin homma onnistuu helpommin ja vähemmällä sotkulla

 

Suklaakeksit

  • 2dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 3rkl tummaa kaakaojauhetta (voi laittaa vähemmän jos ei tykkää yhtä vahvasta mausta kuin Aldo )
  • 0,5dl ruokokidesokeria
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1tl vanilja-aromia
  • 0,5tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 0,5dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 0,5dl hunajaa (siirappiakin voisi kokeilla mutta kaapista ei löytynyt nyt kuin hunajaa)
  • 100g maitosuklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaa veitsellä pieniksi ja vähän isommiksi palasiksi, sekoita rouhe jauhoseokseen. Lisää öljy, hunaja ja aromi, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita huolellisesti. Ota taikinasta käsin pieni palleroita ja taputtele niistä litteähköjä pyörylöitä pellille. Paista keskitasolla noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla ennen syömistä.