Tässäpä pitkästä aikaa jotain uutta. Samoja vanhoja, hyviksi todettuja ruokia tulee vaan tehtyä niin eipä tänne blogiinkaan ole sitten mitään laitettavaa. Vaan nyt on

 

Tämä on lempileivontakirjastani: Parhaat kotileivonnaiset (Kaarina Roininen). Ties kuinka monta vuotta tätä on jo pitänyt kokeilla mutta aina on jäänyt välistä. Tänään sen sitten lopulta tein, ja lopputulos on makoinen

Seuraavalla kerralla laitan ehkä hitusen vähemmän sokeria, oli nyt aika makea näin alligaattorin suuhun

 

Murea omenapiirakka

Taikina:

  • 150g  Oivariinia
  • 4,5dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1rkl ruokokidesokeria
  • 2dl kuohukermaa
  • 0,5tl hiivaa (käytin itse kuivahiivaa ja hyvin toimi sekin)

Täyte:

  • 2rkl korppujauhoja
  • n.1l ohuita omenalohkoja (todellakin ihan ohuita)
  • 1dl fariinisokeria (seuraavan kerran laitan 0,75dl)

Pinnalle:

  • ruokokidesokeria

Sekoita käsin rasva, sokeri (1rkl)i ja jauhot. Liuota hiiva pienen kermatilkan joukkoon ja lisää se taikinaan loppukerman kanssa. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista. Levitä taikina kelmun palan päälle ja laita toinen kelmu taikinan päälle. Litistä taikina kelmujen välissä levyksi ja laita jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi. Lohko sillä aikaa omenat. Kaulitse taikinasta leivinpaperin päällä pellin kokoinen levy. Levitä puolikkaalle levylle ensin korppujauhot, sitten omenalohkot ja lopuksi sokeri. Käännä toinen puolisko levystä kanneksi ja painele reunat kiinni. Ripottele päälle sokeria ja paista uuniin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.