Otin pari päivää sitten pakkasesta sulamaan puolukkasosetta maksalaatikon kylkiäiseksi, ja sitähän jäi sitten reilusti yli ja jotain piti keksiä. Vasta vähän aikaa sitten tein vispipuuroa puolukkasoseesta, niin nyt teki mieli jotain muuta. Google auttoi jälleen kerran ja löytyi hauska peikkovaahdon resepti. Tosin minulla siis oli marjat soseena enkä edes pahemmin mittaillut määrää, sitä oli ehkä jotain 2-3dl mitä vaahtoon laitoin. Hyvää oli ja seuraavan kerran voisin kokeilla tehdä tätä mansikkasoseesta Sokerin määrääkään en mitannut, mutta paljon vähemmän sitä laitoin kuin ohjeessa. Omaan kuppiinkin kun sitä voi vielä lisäillä maun mukaan jos on liian hapanta.

 

Puolukkavaahto

  • 2 kananmunan valkuaista
  • n.2dl puolukkasosetta
  • sokeria maun mukaan

Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Lisää sokeria ja puolukkasosetta pienissä erissä lisää vatkaten, vaahto saa olla ihan kunnolla tönäkkää. Annostele kuppeihin ja syö.