Tämän ohjeen bongasin Kinuskikissan sivuilta ja näytti niin hyvältä ja helpolta että piti kokeilla. Se oli sekä hyvää että helppoa 

Pieniä muutoksia tein ohjeeseen, ja ensi kerralla vähennän sokeria sillä nyt kakku oli todella makeaa. Laitoin muutoksen jo ohjeeseen. Kermaa laitoin aluksi sen yhden desin mitä ohjeessa sanottiin, mutta koska taikina tuntui todella tönköltä kaadoin loputkin purkista sekaan eli yhteensä kermaa tuli 2dl. Kakusta tulikin tosi pehmeä ja mehevä, ja seuraavana päivänä oli vielä parempaa jääkaappikylmänä. Uunissa se oli melkein 50min, kannattaa välillä tarkistaa milloin on kypsä.

 

  • 100 g tummaa suklaata (käytin tällä kertaa Fazerin taloussuklaata)
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2-3 rkl kaakaojauhetta
  • 175 g Oivariinia
  • 1,5 dl ruokokidesokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa

Rouhi suklaa veitsellä mukavan kokoisiksi palasiksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 1 ½ l). Paista 175 asteessa n. 45min. Vuoan voi jauhottaa myös vaikka mannaryyneillä, mitä itse käytin kun korppujauhoja ei ollut. Anna jäähtyä ja kumoa alustalle. Kakku on hyvää heti, mutta vielä parempaa jääkaappikylmänä.

 

Kuva ei ole kaikkein siistein, sillä alligaattori oli niin nälkäinen että ehti syödä lautaselta jo yhden palan ennen kuin kuva saatiin otetuksi