Torilta tarttui mukaan pitkästä aikaa karviaisia, mutta ne olivatkin yllättävän kirpeitä sellaisenaan syötäväksi joten päätyivät sitten kokkailujen uhreiksi

Tällä kertaa niistä syntyi makoisa kiisseli, josta ei todellakaan marjoja puuttunut

 

Mansikkainen karviaiskiisseli

 

  • 7dl rypäle-omenamehua
  • 0,5dl ruokokidesokeria
  • 4 rkl perunajauhoa
  • 1dl kylmää vettä tai samaa mehua
  • 3dl karviaisia
  • 6dl mansikoita (pakastetut käyvät mainiosti)

Keitä karviaisia hetki mehussa johon on lisätty sokeri niin että marjat pehmenevät ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi ja sekoita samalla kylmä vesi ja perunajauho keskenään pienessä astiassa. Sammuta levy ja kaada perunajauho-vesi-seos tasaisena nauhana liemeen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi mansikat ja anna mansikoiden sulaa kiisselissä jos otit ne suoraan pakastimesta.