En ole hurahtanut banaaniin, ruokakaupassa on vain viime aikoina olleet banaanit tarjouksessa siksipä niistä on sitten tullut kokeiltua kaikenlaista. Varsinkin kun osa tahtoo mennä aina liian pehmeäksi; sellaisenaan tykkään syödä vain banaaneja jotka ovat vielä melkein vihertäviä. Näitä lettuja tulen tekemään uudestaankin, maistuivat sen verran hyvin sekä minulle että poikaystävällekin eivätkä kaipaa edes mitään hilloa tms. lisukkeeksi.

Banaaniletut

  • 2-3 kypsää ja pehmeää banaania
  • n.2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1-1,5dl vehnänleseitä
  • n.1dl ohrajauhoja
  • n.1dl vehnäjauhoja (oman mieltymyksen mukaan voi laittaa myös pelkästään 2dl jompaa kumpaa jauhoa)
  • 2rkl rypsiöljyä
Muussaa ja soseuta banaanit vaikkapa haarukalla tilsimällä. Lisää maito, jauhot sekä munat ja sekoita hyvin. Paista pannulla hieman pienemmällä lämmöllä kuin tavalliset letut, sillä nämä ovat aika paksuja ja liian kuumassa pinta palaa ennen kuin sisus kypsyy. Banaanin ansiosta jäävät meheviksi kypsänäkin. Jauhojen ja nesteen määrää voi kokeilla vaihdella kunnes löytää itselleen sopivan koostumuksen.