Törmäsin tässä äsken Makuhetkiä-blogissa tähän herkulliseen reseptiin, ja siitä tuli mieleeni toinen vastaava jonka olin aiemmin nähnyt tällä englannin kielisellä sivustolla ja molemmissa nuggettinököset näyttivät niin herkulliselta, että pakkohan niitä oli näin kanan suurena ystävänä koittaa tehdä itsekin

Tuossa toisessa ohjeessa on leivitys hoidettu ties mistä eri terveellisistä viljoista ja manteleista tehdyllä seoksella, joten päätinpä kokeilla vähän saman tyylistä mutta kuitenkin yksinkertaisempaa seosta.

Mausteita voi laittaa jokainen oman maun mukaan, tämä ensimmäinenkin kokeilu onnistui jo tosi hyvin ja nuggetit katosivat nopeasti nälkäisiin suihin. Pinta oli ihanan rapsakka, ja kana pehmeää sisältä. Seuraavalla kerralla laitan mausteita vielä ronskimmalla kädellä jotta tulee sopivan tulista, ja toiselle syöjälle kokeillaan curryakin, itse kun en sitä allergian takia voi syödä.  Kuva on hieman kehno kun on iltahämärässä otettu, mutta nämä ovat todellakin herkullisia ja paljon parempia kuin kaupan jätemössönuggetit

 

Kuivien aineiden määrät on ihan arvioita, en niitä erityisemmin mittaillut vaan kokeilemalla lisäilin sopivasti.

 

Kananuggetit

  • 500g maustamatonta kanafilettä
  • 1 kananmuna
  • Muutama desi täysjyvämuroja
  • n. 1dl ruisjauhoja
  • 0,5-1dl seesamin siemeniä
  • 3tl valkosipulijauhetta
  • 1tl chilijauhetta (ei tullut yhtään tulisia, joten laita reilusti enemmän jos haluat tulisempaa)
  • avokadoöljyä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa kananfileet nuggeteiksi eli sopivan pieniksi paloiksi. Kasta nuggetit kokonaan kananmunaan ja pyörittele sitten kuivatuista aineista tehdyssä seoksessa (murskaa murot pieniksi hitusiksi ennen sekoittamista muiden aineiden kanssa). Paista avokadoöljyssä kuumalla pannulla pinta rapeaksi, kääntele paloja välillä. Laita sitten palat uunivuokaan ja anna kypsyä loppuun uunissa puolisen tuntia (enemmän tai vähemmän, välillä voi tarkistaa joko ovat kypsiä). Kypsentämisen voi hoitaa kokonaan pannullakin paistaen, mutta omissa nuggeteissa olisi pinta palanut jos olisi niin kauan paistanut että olisivat olleet sisältä kypsiä. Uunissa palaset myös pysyvät lämpiminä siihen asti kunnes on kaikki muut lisukkeet valmiita.