Tämä resepti on kirjasta Kiireisen kokkaajan keittokirja ja siellä se on nimellä Sitruunapaheet. Mutta pahaa tämä ei ole ollenkaan, päinvastoin todella makoisaa   Torttunen ei ulkonäöllä hurmaa, mutta maullaan kyllä  

 

Pohja:

  • 75 g rasvaa (itse laitoin n.50g Oivariinia ja loput öljyä kun margariini loppui ja hyvin toimi)
  • 1/2 dl tomusokeria tai ruokokidesokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

  • 2 munaa
  • 1-1 1/2 dl ruokokidesokeria
  • 4-5 rkl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Päälle voi ripotella tomusokeria.

 

Sekoita pohjan ainekset ja taputtele n.20 x 20cm olevaan voideltuun vuokaan. Paista pohjaa 180 asteessa 10 minuuttia kauniin ruskeaksi. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa munat sekä sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon sitruunamehu, raastettu kuori ja kuivat aineet. Kaada täyte kypsälle pohjalle ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen täytteen kuuluu laskeutua.