Tähän herkulliseen reseptiin törmäsin pari päivää sitten Hedelmäpommin blogissa. Muuten tein hänen ohjeellaan, mutta vaihdoin tavallisen sokerin kahteen ruokalusikalliseen hunajaa. Nämä lettuset olivat aivan uusi tuttavuus minulle, mutta hyvin maistuivat saunan jälkeen myös kriittiselle makutuomarillenikin :P
Lisukkeeksi tein omenasosetta, joka on kuvassa vasta tekovaiheessa. Namia oli sekin, eikä kaivannut yhtään lisättyä sokeria.

Rahkaletut

  • 1 prk rahkaa
  • 3 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Sekoita rahka ja munat kulhossa. Lisää jauhot ja sokerit, sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seisoa huoneenlämmössä puolisen tuntia. Paista lettuset (lettu)pannulla miedolla lämmöllä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Ole varovainen, sillä paistuvat helposti liikaa.


Itse paistoin ensimmäisen satsin jälkeen tavallisella pannulla, sillä pikkulettupannuni ei ollut tällä kertaa yhteistyöhaluinen. Öljyäkään en sitten paistamiseen tarvinnut, letut eivät tuohon tavalliseen pannuun kiinni tarttuneet, mutta sitä on hyvä olla varulta lähellä jos pannu sattuukin olemaan tarttuvaista sorttia.


1971688.jpg



Omenasose

  • Omenoita sen verran kun haluat ja kattilaan mahtuu
  • tilkka vettä
Kuori ja pilko omenat pienemmäksi. Laita kattilaan ja lisää n.0,5dl vettä. Anna hautua pehmeiksi miedolla lämmöllä kannen alla. Soseuta täysin pehmenneet omenat sauva- tai tehosekoittimella. Nauti heti tai pakasta myöhempää käyttöä varten.

Itse tein sosetta tällä kertaa neljästä omenasta, josta riittää pariin syömäkertaan

1971687.jpg