Lisukkeeksi tein omenasosetta, joka on kuvassa vasta tekovaiheessa. Namia oli sekin, eikä kaivannut yhtään lisättyä sokeria.
Rahkaletut
- 1 prk rahkaa
- 3 munaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
Sekoita
rahka ja munat kulhossa. Lisää jauhot ja sokerit, sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan seisoa huoneenlämmössä puolisen tuntia. Paista lettuset
(lettu)pannulla miedolla lämmöllä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Ole varovainen, sillä paistuvat helposti liikaa.
Itse paistoin ensimmäisen satsin jälkeen tavallisella pannulla, sillä pikkulettupannuni ei ollut tällä kertaa yhteistyöhaluinen. Öljyäkään en sitten paistamiseen tarvinnut, letut eivät tuohon tavalliseen pannuun kiinni tarttuneet, mutta sitä on hyvä olla varulta lähellä jos pannu sattuukin olemaan tarttuvaista sorttia.
Omenasose
- Omenoita sen verran kun haluat ja kattilaan mahtuu
- tilkka vettä
Itse tein sosetta tällä kertaa neljästä omenasta, josta riittää pariin syömäkertaan
Kommentit