Pikku Aldo päätti tahmakäpälillään kokeilla ensimmäistä kertaa suklaakakun valmistusta, kun sattui ravintolassa käydessään maistamaan oikein herkullista sellaista. Eihän sitä tietenkään voinut ihan suoraan mitään reseptiä noudattaa vaan piti päästä itse kokeilemaan ja testailemaan :P

Mallia olen katsonut paristakin eri mud cakesta ja papaija brownies-leivonnaisista. Lopputulos ei ole aivan niin tahmean pehmeä kuin perinteisessä mud cakessa, mutta lisäämällä suklaata ja ehkä rasvaakin tästäkin saisi sellaisen aikaiseksi. Kuten mud cake, tämäkin on erittäin hyvää yön yli jääkaapissa oltuaan. Itse paistoin kakun aika isossa vuoassa joten kakusta tuli melko lituskainen. Pienemmässä vuoassa saa paksumman kakun. Appelsiinin (joka muuten sopi tosi hyvin yhteen suklaan kanssa) sijasta kakun maustamiseen voisi käyttää vaikkapa Pätkiksiä, Mariannerouhetta, sopivaa alkoholijuomaa tai vaikka kahviakin. Kakkuun ei tosiaan tarvitse lisätä yhtään rasvaa ellei välttämättä halua. Suklaassa on jo itsessään rasvaa ja päärynä tekee kakusta mukavan mehevän.

 

Appelsiini-suklaakakku

  • 4 kananmunaa
  • 100g tummaa suklaata, 86%
  • 1 tlk säilykepäärynöitä
  • 3/4dl ruokokidesokeria
  • 0,5dl mantelijauhetta
  • 0,5dl perunajauhoa
  • 1 appelsiinin kuoriraaste ja 0,5 dl mehua

Appelsiinikastike

  • 1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu
  • 0,5dl ruokokidesokeria

 

Sulata suklaa mikrossa ja laita hetkeksi jäähtymään. Muussaa päärynät sauvasekoittimella kulhossa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan ja laita keltuaiset sekä sokeri samaan kulhoon päärynämössön kanssa. Vatkaa hyvin sekaisin. Vatkaa valkuaiset omassa kulhossaan. Sekoita manteli- sekä perunajauhot päärynä-munamössöön, lisää sitten appelsiiniraaste ja -mehu sekä sula suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi valkuaisvaahto ja sekoita varovaisesti muun massan sekaan. Paista voidellussa vuoassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

 

Appelsiinikastike: Sekoita pienessä kattilassa sokeri, mehu sekä raaste ja anna kiehua välillä sekoittaen kunnes nestettä on haihtunut melko paljon ja jäljellä oleva aines kuplii. Ripottele kastiketta kauniisti (tai vähemmän kauniisti minun tapauksessani :P) kakkupalojen päälle.