Pippurimyllyn blogissa huomasin joku aika sitten tämän reseptin, ja kuva näytti niin houkuttelevalle että nyt viikonloppuna sitten testasin ohjetta. Hyvää oli, joskin ihan pieniä muutoksia teinkin reseptiin, ja eniten taisi ruoassa maistua mausteista inkivääri

Seesaminsiemeniäkin olisi kaapissa ollut, mutta nälissäni ja tohkeissani kun olin niin ne unohtuivat sitten kokonaan. Pitänee testata ensi kerralla niitäkin

Ja koska alligaattorit ovat tunnetusti hyvän lihan erikoisen hyviä ystäviä, ei tästä määrästä tullut kuin kaksi annosta

 

Inkiväärikana

  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4rkl ananasmehua (tosin enemmänkin siihen vahingossa lurahti eikä makua haitannut)
  • 1,5 rkl hunajaa
  • 2rkl raastettua inkivääriä
  • n.450g broilenfileetä suikaleina
  • purkillinen ananasta
  • puoli pussia pakastepapuja
  • avokadoöljyä

    Lisukkeeksi jasmiiniriisiä 1-1,5dl

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja heitä kanat sekaan. Anna marinoitua 30-60min. Laita riisi keittymään. Paista kanat sitten kuumalla pannulla kypsäksi ja lisää sitten joukkoon paloitellut ananakset ja anna ainesten paistua vielä hetki. Valmista samaan aikaan pavut, joko keittämällä/höyryttämällä tai paistamalla niitä pannulla reilussa lorauksessa avokadoöljyä muutamia minuutteja. Jos et halua käyttää kahta pannua yhtäaikaa, niin paista pavut ensin ja kana sen jälkeen samalla pannulla. Papuja voi sitten vielä hieman lämmittää mikrossa kun kana on valmista. Tarjoa riisin kera ja nauti.