Aldo on suuri helteen ja jäätelön ystävä, joten viime päivien säät ovat sopineet hänelle loistavasti. Koskapa Aldo tykkää hirmuisesti myös mansikoista, päätti hän kokeilla itse mansikkajäätelön tekoa. Reseptiin taas apua vähän googlettamalla eri paikoista, ja voila, jäätelö oli valmis

Ja hyvääkin siitä tuli, tosin maistui vielä paremmalle ennen jäädytystä, joten täällä on jo pohdittu reseptin muuttamista jonkinlaiseksi jälkiruokavaahdoksi

Herkullista joka tapauksessa

 

Jogurttinen mansikkajäätelö

  • 2 munankeltuaista
  • 0,25dl ruokokidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4-5dl mansikoita
  • 2dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 1 dl kuohukermaa

Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Jos sulatat pakkasesta mansikoita, kaada sulamisvesi ensin pois. Vatkaa munankeltuaiset, vaniljasokeri ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto muna-sokerivaahdon sekaan ja lisää myös jogurtti joukkoon, ja lopuksi mansikkasose. Sekoita tasaiseksi. Laita pakastimeen jäätymään ja sekoita puolen tunnin välein tasaiseksi kunnes seos on liian jäykkää sekoitettavaksi. Ota sulamaan hyvissä ajoin ennen syömistä, sillä jäätelö on todella kovaa. Jäätelöstä tulee aika monta annosta, joten jos et aio syödä kaikkea kerralla, jaa seos useampaan astiaan ennen pakkaseen laittoa.