Tässäpä sitten edellisen kirjoituksen synttäriaterian ensimmäinen jälkiruoka.

Eihän synttärit olisi mitään ilman herkkuja, joten koska sankari ei halunnut kakkua sai hän toivoa jotain muuta hyvää. Ensimmäinen toive oli Runebergin tortut, ja niitähän Aldo sitten leipoi reilun satsin merkkipäivää juhlistamaan. Oli muuten pienen alligaattorin ensimmäinen kerta kun Runebergin torttuja teki, joten jännitys oli suuri miten ne onnistuvat. Huoli oli kuitenkin turha, sillä tortuista tuli aivan loistavia

Ohje löytyi Hellapoliisilta, ja siihen tuli vain pieniä muutoksia. Näitä Aldo suosittelee

Koska kotona ei ollut Runebergin torttu -vuokaa, eikä sellaista kannattanut ostaakaan sillä käyttöä olisi aika harvoin, teki Aldo nämä sellaiseen "tiiliskivi" -vuokaan. Eli vuokaan, jossa on melko syviä, suorakaiteen mallisia koloja. Paiston jälkeen ennen päällisen koristelua tiiliskivet leikattiin keskeltä kahtia, jolloin tuli aika sopivan kokoisia palasia.

 

 

Runebergin tortut

  • 175g margariinia
  • 1,75 dl ruokokidesokeria
  • 2 munaa
  • 3l täysjyvävehnäjauhoja
  • 0,5dl jauhettuja manteleita
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 1,5tl manteliaromia

Koristeeksi vadelmamarmeladia ja tomusokeri-vesi-tahnaa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoks, lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito, sekoita lopuksi manteliaromi taikinaan. Jaa taikina voideltuihin vuokiin (tai paperisiin muffinssivuokiin). Paista 175 asteessa uunin alatasolla n.25 minuuttia. Kumoa tortut vuoasta ja laita keskelle vadelmamarmeladia ja pyöräytä marmeladin ympärille tomusokeri-vesi-tahnaa.