Tässäpä vapun jälkiruoka, todella mustikkainen mustikkapiirakka :D Pohja on samantyylinen kuin ananaspiirakassa, mutta tällä kertaa tehtynä isompaan vuokaan. Melkein kaikki ainekset on noin-mittoja, en ihan tarkkaan katsonut paljonko mitäkin tuli, lisäilin tarpeen mukaan sitä mitä näytti puuttuvan :P

 

Mustikkapiirakka

  • 100g rasvaa
  • 2dl kaurahiutaileita
  • 1dl vehnänleseitä
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 0,5dl ruokokidesokeria

Täyte

  • 1prk kevyttä kermaviiliä
  • 1dl piimää
  • 2 kananmunaa
  • 0,5dl ruokokidesokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1pss mustikoita (olisiko noin 3dl)

Sekoita pehmeä rasva muiden pohjan ainesten kanssa tasaiseksi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa noin 10min. ja sekoita sillä aikaa päällisen ainekset lukuunottamatta mustikoita. Ota piirakka pois uunista ja kaada täyte päälle, ripottele sitten mustikat pinnalle. Paista vielä puolisen tuntia ja anna jäähtyä. Piirakka on oikein hyvää jääkaappikylmänäkin.

1241195783_img-d41d8cd98f00b204e9800998e