Teinpä pitkästä aikaa itse hampurilaisia ihan alusta asti, ja sämpylöiksi halusin jotain muita kuin täysvehnähöttösiä, jotka ovat kyllä kauniita ja pehmoisia mutta eivät niin kovin terveellisiä tai maistuvia. Muuntelin hieman luottosämpyläreseptiäni ja tässä on tulos.

  • 2,5dl vettä
  • pussi kuivahiivaa
  • 2dl kaurahiutaleita tai 1dl kaurahiutaleita + 1dl ruisrouhetta
  • n.2dl vehnäjauhoja
  • 1dl ruisjauhoja
  • 1dl ohrajauhoja
  • 0,5dl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä
  • 1rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
Sekoita kaikki muut kuivat aineet keskenään paitsi vehnäjauhot. Lisää hunaja ja kuuma vesi (n.42asteinen). Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa myös öljy. Taikinan tulisi olla pehmeähköä mutta ei vetelää. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 15-30min. Leivo taikinasta joko 8 isoa tai 12 pientä sämpylää, anna kohota pellillä liinan alla vielä vartin verran. Paista 225 asteessa n. 10min.

1851053.jpg

Kuvan sämpylässä on välissä grillattu kanafile, tomaattia, ananasrengas ja jäävuorisalaattia, nam :P