Vielä oli pari omenaa jäljellä jättihedelmäostoksistani ja alkoivat mennä jo vähän nahkeiksi niin tekaisin niistä nopeasti teeleipiä välipalana nauttivaksi. Ohjeen jauhot voi korvata kokonaan vehnäjauhoilla jos haluaa vielä makeampaa ja herkumpaa tehdä.

Omenateeleivät

  • 1dl vehnäleseitä
  • 1dl ruisleseitä
  • n.2,5dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 0,5rkl hunajaa
  • 2rkl rypsiöljyä
  • 2dl vettä
  • 2 omenaa pieneksi kuutioituna
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää öljy, hunaja, omenapalat sekä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi mössöksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle kaksi pyöreää lätyskää. Koko on sellainen että mahtuvat juuri sopivasti samalle pellille kun vastakkaisiin kulmiin asettelee. Taikina on lötköä ja tarttuvaista mutta taputtelemalla sen saa muotoiltua jokseenkin pyöreäksi. Vedä veitsellä viillot niin että pyörylät jakautuvat neljään osaan. Paista uunissa 225 asteessa n. 15min. Nauti sellaisenaan tai sivele päälle hunajaa tai marmeladia. Parhaimpia ovat juuri uunista otettuna ja saman päivän aikana syötynä.

1897977.jpg